Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015
9:00 π.μ.

Πανικός στο λιμάνι του Βόλου από καρχαρία που τελικά δεν ήταν καρχαρίας - Τι αποδείχθηκε; [photos]

tromaktiko1300.jpg
Καλοκαιρινές βόλτες στο λιμάνι του Βόλου, μακριά από... το οικείο περιβάλλον της ανοικτής θάλασσας, πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ένας ξιφίας μήκους ενός περίπου μέτρου και χθες το μεσημέρι εθεάθη σε επιφανειακή πλεύση στη θαλάσσια περιοχή του Τελωνείου Βόλου.

01.jpg

Το μεταναστευτικό αρπακτικό ψάρι Xiphias gladius, του οποίου το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η μακριά και επίπεδη επέκταση της άνω σιαγόνας, η οποία μοιάζει με ξίφος, εντοπίστηκε το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Βόλου από πλωτό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Το ραχιαίο τριγωνικό πτερύγιο, το οποίο «πρόδωσε» την παρουσία του ξιφία,προσέλκυσε το ενδιαφέρον του πληρώματος του πλωτού σκάφος στο οποίο είχαν δοθεί οδηγίες παρατήρησης για εντοπισμό κάποιου κήτους ή μεγάλου ψαριού, μετά τις αναφορές λουομένων σε παραλία της περιοχής.

02.jpg

Οι λιμενικοί προσέγγισαν προσεκτικά το σημείο και παρατήρησαν πως πρόκειται για ξιφία, μήκους ενός μέτρου, ο οποίος πιθανότατα αναζητούσε διέξοδο από το λιμάνι του Βόλου. Το πλωτό σκάφος με χαμηλή ταχύτητα προσπάθησε να παρασύρει τον ξιφία στα ανοιχτά του λιμανιού και μέχρι ενός σημείου ο ξιφίας ακολουθούσε την πορεία του πλωτού μέχρι που χάθηκε.

Το σχήμα του ραχιαίου πτερυγίου, το σκούρο γκρι/μαύρο χρώμα του και οι γρήγορες κινήσεις του, θα μπορούσαν να παραπέμπουν και σε καρχαριοειδές αλλά οι λιμενικοί επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για ξιφία, ο οποίος δεν αποτελεί απειλή για λουόμενους.

Πρόκειται για το ίδιο πτερύγιο το οποίο θεάθηκε προχθές σε κοντινή παραλία του Βόλου προκαλώντας την ανησυχία λουομένων οι οποίοι ειδοποίησαν το Λιμενικό που προσέτρεξε για έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής.

hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads