Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015
9:00 π.μ.

Λεουτσάκος: Μόνο με τανκς μπορούν να περάσουν τα μέτρα που προτείνουν

tromaktiko1255.jpg
Η κοινωνία επί πέντε χρόνια έχει ισοπεδωθεί και δεν μπορεί να δεχτεί νέα μέτρα...
Αυτό οι εταίροι μας πρέπει να το πάρουν υπ’ όψιν τους. Προτείνουν μέτρα, τα οποία για να περάσουν σε μια χώρα, χρειάζονται τανκς. Μόνο με τανκς μπορούν να περάσουν" δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος στο Βήμα FM.

"Οι Γερμανοί μάς τα δίνουν (τα χρήματα), για να τα ξαναπαίρνουν. Πρέπει να πούμε ότι έχουμε έναν ανοιχτό λογαριασμό, τον οποίο πρέπει κάποια στιγμή να συνομολογήσουμε με τους εταίρους μας, πόσο είναι ο λογαριασμός αυτός. Και για το κατοχικό δάνειο μιλάω και για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Δεν μας δίνουν λεφτά για δικές μας ανάγκες. Για να υπηρετούμε το χρέος. Πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος. Ούτε ένα ευρώ δεν χρησιμοποιείται από αυτά τα λεφτά" τόνισε μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τη συμφωνία.

Την μόνη εναλλακτική που θα απέρριπτα, σημείωσε, "είναι η εναλλακτική της υποταγής. Όλες τις άλλες εναλλακτικές, εγώ είμαι ανοιχτός να τις κουβεντιάσω". "Η κυβέρνηση παλεύει για μια συμφωνία, μια συμφωνία όμως που θα κρατάει ένα λαό όρθιο και δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά της υποταγής. Ήδη οι προτάσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση έχουν φύγει από τις προγραμματικές δεσμεύσεις, έχει κάνει υποχωρήσεις προκειμένου να βρεθεί μία συμφωνία. Εάν οι δανειστές ζητάνε και άλλες υποχωρήσεις, θεωρώ ότι το μήνυμα της κοινοβουλευτικής ομάδας ήταν πως έχει εξαντληθεί το περιθώριο των υποχωρήσεων, που σημαίνει ότι θα οδηγηθούμε σε ρήξη".

"Η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση να κάνει, όποια κι αν είναι η συμφωνία. Εγώ έχω δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με τα δυο μου χέρια. Θα στηρίξω την κυβέρνηση στην προσπάθεια που θα κάνει, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και θα την στηρίξω σε κάθε περίπτωση και στη ρήξη αν χρειαστεί. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν μονόδρομοι στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Ένας λαός μπορεί να ανοίξει δρόμους, εάν η Ελλάδα βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, αυτό που απειλούν, δεν ξέρω το domino πού θα δημιουργηθεί. Κανένας οικονομολόγος δεν μπορεί να πει το domino πού θα ακολουθήσει, ποια χώρα θα μείνει στην Ευρωζώνη. Πιθανόν να μείνει μόνη της η Γερμανία", πρόσθεσε ο κ. Λεουτσάκος.

hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads