Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015
9:00 μ.μ.

Πάτρα: Η επιστροφή των αγανακτισμένων - Συγκέντρωση το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου

298kkkk.jpg
Η Πάτρα  θ' αποτελέσει σήμερα το απόγευμα - 7.00 μ.μ. - ένα από τα αστικά κέντρα της χώρας όπου θα επιχερηθεί η επιστροφή των αγανακτισμένων. Με σύνθημα "παίρνουμε τη διαπραγματευσδη στα χέρια μας πολίτες, συλλογικότητες, φορείας πραγματοποιού συγκέντρωση απευθύνοντας κάλεσμα μεσω του ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου αλλά και το σελίδων κοινωνικής δικτύωσης για συμμετοχή σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου, παράλληλα με τη συγκέντρωση.τη λιτότητα».
Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται "Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας,  Γκρεμίζουμε τη λιτότητα
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του.
Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.
Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω.
Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.
Ασφαλώς, δεν πρόκειται για εύκολη απόφαση, ωστόσο είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και, κυρίως, η μόνη που υπερασπίζεται τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας.
5 χρόνια ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους, ότι το πείραμα απέτυχε.
Η άγρια λιτότητα γεννάει ύφεση και η ύφεση μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέος.
5 χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση.
5 χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα.
Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς.
Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα.
Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία.
Όποιος αμφισβητεί το δικαίωμα ενός λαού να επιλέγει δημοκρατικά, σύντομα το κακό χτυπάει και την πόρτα του, δεν πρέπει να ξαναζήσουμε μια Ευρώπη του μίσους και της καταστροφής.
Ο Ελληνικός λαός για να τα καταφέρει, έχει ανάγκη την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά απέναντι στα συμφέροντα της πολιτικής ελίτ και του ιερατείου του χρήματος.
Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε.
Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ"
Μέχρι και υπουργοί της κυβέρνησης καλούν τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος προτρέπει τον κόσμο - από το προφίλ του στο facebook - να δώσει το «παρών» στη διαδήλωση της Τετάρτης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads