Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015
9:00 μ.μ.

Στη Βουλή το θέμα δώδεκα υγειονομικών υπαλλήλων από τη Θεσσαλονίκη

tromaktiko1099.jpg
Ερώτηση για την αποκατάσταση κατάφωρης αδικίας σε βάρος δώδεκα υγειονομικών υπάλληλων από τη Θεσσαλονίκη κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου. Αναφέρουν χαρακτηριστικά...


"Δώδεκα (12) υγειονομικοί υπάλληλοι από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας του προσωπικού του Υπουργείου Υγείας, έχουν τοποθετηθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πλέον ολοκληρωτική ανατροπή της οικογενειακής τους ζωής.

Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα στις 3/9/2013, υπηρετούσαν για δεκαετίες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που καταργήθηκαν («Παναγία», «Ειδικών Παθήσεων», «Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων»). Παρ' όλο δε, που αρχικά τους είχε ζητηθεί να δηλώσουν την προτίμησή τους για τοποθέτηση μόνο σε τρία (3) νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης («ΑΧΕΠΑ», «Ιπποκράτειο», «Θεαγένειο»), στη συνέχεια τους ζητήθηκε να δηλώσουν όλα τα νοσοκομεία σε όλη την Επικράτεια. Το αποτέλεσμα τελικά είναι, με βάση και τη χαμηλή μοριοδότηση που έλαβαν (επειδή προσλήφθηκαν στο Δημόσιο πριν τον ΑΣΕΠ), να τοποθετηθούν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Αρχικά οι υγειονομικοί υπάλληλοι ήσαν δεκαπέντε (15), αλλά ήδη οι τρεις (3) έχουν συνταξιοδοτηθεί στο διάστημα που μεσολάβησε από τις 3/9/2013 έως και σήμερα.

Το συγκεκριμένο ζήτημα το ΚΚΕ το έχει αναδείξει και στην Βουλή με πληθώρα Ερωτήσεων (2061/26.9.2013, 3848/15.11.2013, 281/19.11.2013, 597/30.6.2014), χωρίς δυστυχώς έως και σήμερα να έχει υπάρξει θετική κατάληξη για τους εργαζόμενους.

Επειδή οι συγκεκριμένοι (12) υγειονομικοί υπάλληλοι καλούνται να επιλέξουν είτε την αποδοχή της θέσης, που σημαίνει πρακτικά τη διάλυση των οικογενειών τους και τη συντήρηση δεύτερου σπιτιού στην Αθήνα, είτε την παραίτηση, αφού η συγκεκριμένη μεταβολή στο εργασιακό τους καθεστώς ισοδυναμεί σχεδόν με δυσμενή μετάθεση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστεί επιτέλους η κατάφωρη αδικία σε βάρος των συγκεκριμένων 12 υγειονομικών υπάλληλων με την οριστική πλέον μετάταξη τους σε κενές οργανικές θέσεις στη Θεσσαλονίκη".

hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads