Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015
9:00 μ.μ.

Επιτυχημένη η εκδήλωση Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων και του ΕΣΥΝ ενάντια στα ναρκωτικά

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 4/6 στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα εκδήλωση - συζήτηση, που διοργάνωναν από κοινού τοΕθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών και φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι της πόλης. Η εκδήλωση αγκαλιάστηκε από πλήθος φοιτητών και σπουδαστών αλλά και από πλήθος κόσμου. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση καλούσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Οικοτρόφων Εστίας, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Φαρμακευτικής, Μαθηματικού, Φιλοσοφικής και Χημικού του ΑΕΙ Πάτρας και οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΣΤΕφ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Πάτρας.
Η εκδήλωση εντάσσεται στην δράση που έχουν αναλάβει οι Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι μαζί με το ΕΣΥΝ το επόμενο διάστημα, με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών στις 26 Ιούνη.
Πλούσια συζήτηση
Η ομιλία έγινε από τον Χρ. Γκρεκιώτη και αποτέλεσε τη βάση για τη συζήτηση που έγινε στη συνέχεια, με ερωτήσεις από τους φοιτητές και σπουδαστές.
Στην ομιλία έγινε αναφορά στο τι είναι και ποιους στόχους υπηρετεί το ΕΣΥΝ, οργανώνοντας κίνημα ενάντια στα ναρκωτικά και στα κοινωνικά αίτια που γεννούν την τοξικοεξάρτηση, καθώς και άλλου είδους εξαρτήσεις (τζόγος, αλκοολισμός κλπ). Εκφράστηκε η καταδίκη του ναρκωφεστιβάλ που είχε στηθεί στην Αθήνα στις 9 Μάη από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αναδείχτηκε το ποιοι (κυβερνήσεις, ΕΕ, κεφαλαιοκράτες) και για ποιους λόγους θέλουν σήμερα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας πλήρως υποταγμένο και εύκολα χειραγωγήσιμο. Τονίστηκε ότι κάθε άλλο παρά προοδευτική εξέλιξη μπορεί να σηματοδοτήσει η νομιμοποίηση των ναρκωτικών, καθώς αποτελεί ένα δρόμο που τον θέλουν και οι κυβερνήσεις αλλά και οι ναρκέμποροι που θα μπορούν να δρουν πλέον και «με το νόμο». Παράλληλα, με την ομιλία απαντήθηκαν θεωρίες, όπως της «ελευθεριότητας του καθένα στον τρόπο που θα επιλέξει να ζήσει», της «ακίνδυνης μη συχνής χρήσης», ενώ κύριο βάρος δόθηκε και στην πολιτική που επιλέγουν η ΕΕ και παλιές και νέες κυβερνήσεις διαχρονικά να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, συναινώντας ουσιαστικά στη διαιώνισή του. Τονίστηκε πως η οριστική λύση του θα δοθεί όταν αλλάξουν οι κοινωνικές αιτίες που το γεννούν, σε μια άλλη κοινωνία. Τέλος έγινε αναφορά και στη συμβολή του αντιναρκωτικού κινήματος στην Ελλάδα για τα μικρότερα σε σχέση με άλλα κράτη της ΕΕ ποσοστά χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε βράβευση της νικήτριας ομάδας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σπουδαστικού Συλλόγου της ΣΤΕφ του ΤΕΙ Πάτρας, ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού για τις επόμενες δράσεις που οργανώνουν οι Σύλλογοι και το ΕΣΥΝ, μπροστά στην παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών στις 26 Ιούνη.
Συγκεκριμένα:
  • Το τριήμερο 12 - 14/6 θα πραγματοποιηθεί τουρνουά beach volley στην πλαζ.
  • Το τριήμερο 24 - 26 Ιούνη θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Γεωργίου εκδηλώσεις - συζητήσεις και άλλες δραστηριότητες (χορευτικά, θεατρικά, ποδηλατοδρομία)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads