Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015
9:00 μ.μ.

Πόσο καιρό διατηρείται το αντηλιακό και πότε "χαλάει"

tromaktiko1065.jpg
Πολλοί άνθρωποι που θα βγουν και πάλι στις παραλίες αυτό το καλοκαίρι, θα χρησιμοποιήσουν το αντηλιακό που προμηθεύτηκαν από πέρυσι και το οποίο έχει αποθηκευτεί εδώ και ένα χρόνο στην “τσάντα της παραλίας”...

Αλλά, μήπως τα αντηλιακά χάνουν την αποτελεσματικότητά τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα;

Μήπως δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το περσινό αντηλιακό; Έχουν ημερομηνία λήξης δηλαδή;

Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δίνει, σύμφωνα με το iatropedia, η δρ Karen E. Burke, δερματολόγος που ασκεί το επάγγελμά της στη Νέα Υόρκη:

Τα περισσότερα μπουκαλάκια αντηλιακού αναγράφουν την ημερομηνία λήξης σε μια σφραγίδα. Αυτό ορίζει το χρονικό όριο για τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος. Για βέλτιστη προστασία από τον ήλιο, καθώς και για καλύτερη υφή και σταθερότητα χρησιμοποιήστε το αντηλιακό πριν από την ημερομηνία λήξης στο μπουκάλι.

Τι κάνω αν δεν υπάρχει/δεν βρίσκω ημερομηνία λήξης στο μπουκάλι;

Το καλύτερο είναι να σημειώσετε τον μήνα και το έτος που αγοράσατε το αντηλιακό. Για να δοκιμαστεί η διάρκεια ζωής των αντηλιακών, οι κατασκευαστές αποθηκεύουν δειγματοληπτικά μερικά μπουκάλια στους 40°C με 75% υγρασία, στη συνέχεια στους 40°C με 25% υγρασία και τα τεστάρουν μετά από 1, 2, και 3 μήνες. Όταν ένα αντηλιακό προϊόν είναι σταθερό σε απόδοση και υφή για τρεις μήνες σε αυτές τις συνθήκες εργαστηρίου, τότε είναι το αντίστοιχο με τρία χρόνια ζωής σε κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος. Έτσι, το αντηλιακό σας θα πρέπει λογικά να είναι καλό και αποτελεσματικό για έως και τρία χρόνια μετά την αγορά του.

hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads