Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015
9:00 π.μ.

Πανικόβλητοι οι επενδυτές - Αυξήθηκε ο φόβος για ελληνική χρεοκοπία...

tromaktiko1226.jpg
Επενδυτές παγκοσμίως ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι... οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα θα καταλήξουν σε χάος, σύμφωνα με μία νέα μηνιαία έρευνα σε διαχειριστές fund.

Το ποσοστό των επενδυτών που περιμένουν ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει το χρέος της έφτασε το 42% τον Ιούνιο, σύμφωνα με έρευνα της Merrill Lynch, μετά από γκάλοπ σε 207 επενδυτές που διαχειρίζοντας 562 δισεκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα έγινε πριν από την τελευταία κλιμάκωση της κρίσης, το περασμένο σαββατοκύριακο. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι επενδυτές πιστεύουν ακόμη ότι μπορεί να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, με μόλις το 15% να προβλέπουν ένα Grexit, ενώ το 43% πιστεύει ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη.

telegraph_diagramma1.jpg

Ακόμη για τους επενδυτές, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι είναι η γεωπολιτική κρίση (21%) και στην τρίτη θέση είναι η κατάρρευση της ευρωζώνης (18%). Πάντως, το 90% αναμένει ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα ενισχυθεί τους επόμενους δέκα μήνες, με την αισιοδοξία για το ζήτημα να ανεβαίνει από το 83% του περασμένου μήνα και να φτάνει σε επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2004.

telegraph_diagramma2.jpg


hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads