Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015
9:00 π.μ.

Στην Καλαμπάκα ο Κινέζος Πρόξενος

tromaktiko1189.jpg
Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης υποδέχθηκε...
την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 στο γραφείο του τον Κινέζο πρόξενο, κ. ZhangZhan.

Η συνάντηση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τουριστικά θέματα που έχουν να κάνουν με το Δήμο Καλαμπάκας και τη μοναστική κοινότητα των Μετεώρων. Στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμπάκας κ. Ζώης Χαλατσάκης, οι Αντιδήμαρχοι Καλαμπάκας κ.κ. Λίλα Μπαντέκα – Νάνη, Κωνσταντίνος Ράντος, Χρήστος Παπαγεωργίου και Στέργιος Τσιαντούλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτριος Ζερβόπουλος, Μαρία Φροσινάκη και Ιωάννης Παπαπούλιος.

Ο κινέζος πρόξενος κ. ZhangZhanτόνισε «ότι ήταν όνειρο ζωής για τον ίδιο να επισκεφθεί τα Μετέωρα, μνημείο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς. Οι Κινέζοι θαυμάζουν τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό, συνέχισε ο κινέζος πρόξενος ενώ γενικότερα τρέφουν ευγενή αισθήματα για την Ελλάδα. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η αύξηση του ρεύματος επισκεψιμότητας προς την Ελλάδα από την Κίνα αλλά και τις χώρες της Άπω Ανατολής, τα τελευταία χρόνια.»

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης, καλωσόρισε στην Καλαμπάκα τον κ.   ZhangZhanκαι εξέφρασε την επιθυμία για τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με την Κινεζική Πρεσβεία αλλά και τουριστικούς παράγοντες της φίλης χώρας, προκειμένου να καταστεί η Καλαμπάκα κορυφαίος τουριστικός προορισμός για επισκέπτες από την Κίνα. Επίσης πρότεινε στον Κινέζο πρόξενο να προχωρήσει η συνεργασία των δύο πλευρών με αδελφοποίηση της Καλαμπάκας με κινεζικές πόλεις προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Τέλος  ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, όσο και ο  κ. ZhangZhanεξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι το καλό κλίμα της πρώτης επαφής θα εξελιχθεί σε μία επωφελή συνεργασία για τις δύο πλευρές.

Στη συνέχεια ο κ. Σινάνης, γνώρισε στον κινέζο πρόξενο, τους συνεργάτες του στο Δήμο Καλαμπάκας καθώς και εκπροσώπους φορέων της Καλαμπάκας, ενώ ξενάγησε τον κ.  ZhangZhan, τη σύζυγό του και την συνοδεία του στα Μετέωρα.
Πηγή


hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads