Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015
9:00 μ.μ.

Aπίστευτο κι όμως αληθινό: Τίγκα στα σκουπίδια οι Μαλδίβες [photo]

tromaktiko591%2BJun.%2B20%2B14.32.jpg
Η βραβευμένη σκηνοθέτης, Άλισον Τιλ...
επισκέφτηκε το Θιλαβούσι στις Μαλδίβες, που είναι γνωστό σαν το Νησί των Σκουπιδιών στο πλαίσιο γυρισμάτων για το τελευταίο της ντοκιμαντερ.

Η 27χρονη σκηνοθέτης δήλωσε στην Daily Mail πως σοκαρίστηκε επειδή το νησί ήταν όλο καλυμμένο με σκουπίδια τα οποία επέπλεαν και στις ακτές του ενώ είχαν πάρει την θέση των λουόμενων στις αμμουδιές που βρέχονται από τα κρυστάλλινα νερά.

Η Άλισον επισκέφτηκε το νησί μαζί με τον φωτογράφο Μαρκ Τιπλ και την βοηθό του, Σάρα Λι στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Μαλδίβες με τα σκουπίδια.

Κάθε μέρα στο νησιωτικό σύμπλεγμα παράγονται 400 τόνοι σκουπιδιών. Επειδή οι Μαλδίβες είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, προσελκύει πολλούς επισκέπτες από τα όλα τα μήκη και πλάτη της γης, με τον καθένα από αυτούς να αφήνει 3,5 κιλά σκουπίδια κάθε μέρα.

«Σοκαρίστηκα από τις μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών που υπάρχουν. Πάντως σκέφτομαι ότι δεν είναι το μόνο καθώς υπάρχουν άλλα 1.200 νησιά που είναι χωματερές» δήλωσε η Άλισον.

Η σκηνοθέτης ανέφερε για τον τρόπο αποχώρησής της από το νησί:«Για να φύγουμε έπρεπε να περάσουμε πάνω από βουνά με πλαστικά μπουκάλια. Μόλις πήρα το καραβάκι για να φύγω ορκίστηκα ότι θα γυρίσω ξανά για να κάνω κάτι για την μόλυνση του περιβάλλοντος στο συγκεκριμένο μέρος».

tromaktiko591%2BJun.%2B20%2B14.33.jpg

hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads