Σάββατο, 16 Μαΐου 2015
9:00 μ.μ.

Χαμός για τη φλόγα των Special Olympics

tromaktiko580.jpg
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Αρχαίας Ολυμπίας, η επιλογή του Ιερού Βράχου της Πνύκας για την Αφή της Φλόγας...


"Οι απαράδεκτες ενέργειες, όπως τις έχουμε στηλιτεύσει εδώ και δεκαετίες, δεν μπορεί να επαναλαμβάνονται. 'Μαϊμού' φλόγα δεν υπάρχει. Υποβαθμίζει την ιστορικότητα της χώρας και κυρίως το μεγαλείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Γι’ αυτό έχουμε πει ότι θα πρέπει ο Δήμος να είναι αυτός που θα κάνει όλες τις Τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας εδώ, για να μπορεί σα θεματοφύλακας να τις διαφυλάσσει. Είναι απαράδεκτοι αυτοί που διοργανώνουν τέτοιες τελετές και όσοι παραπλανούν κάποιους για να βρίσκονται εκεί", λέει ο -Επικεφαλής Αντιπολίτευσης - Δημ. Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Αηδόνης.


Όπως είπε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, "ήταν τουλάχιστον ατυχείς οι δηλώσεις του Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην εκδήλωση της Πνύκας για τους 14ους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics. Αφή της Ολυμπιακής φλόγας γίνεται και πρέπει να γίνεται μόνο στην Ολυμπία. Προτρέπουμε λοιπόν τον κ.Παυλόπουλος, ακολουθώντας το παράδειγμα του προκατόχου του κ.Κάρολου Παπούλια, να έρθει στην Ολυμπία να ζήσει από κοντά τι εστί Αφή Ολυμπιακής Φλόγας, στην Ιερή Άλτη".

hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads