Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015
9:00 π.μ.

Τα πιο παράξενα αεροδρόμια στον κόσμο [photos]

tromaktiko.jpg
Όσοι ιδρώνουν από αγωνία στη σκέψη ενός αεροπορικού ταξιδιού, καλό είναι να περιοριστούν στο θαυμασμό των φωτογραφιών...


Για τους περιπετειώδεις τύπους, όμως, αυτοί είναι οι ιδανικοί προορισμοί, αφού τα πιο παράξενα αεροδρόμια του κόσμου, αποτελούν από μόνα τους ένα υπέροχο αξιοθέατο.

Βρίσκονται στη μέση ωκεανών, ανάμεσα σε ογκώδη βουνά ή πολυσύχναστες πόλεις, ενώ για τους πιλότους αποτελεί… παράσημο να καταφέρουν να προσγειώσουν ή να απογειώσουν εκεί το αεροπλάνο. Γιατί, σύμφωνα με το Teen’s Digest, πρόκειται για τους πιο παράξενους αεροδιάδρομους στον κόσμο.

Agatti, Ινδία

tromaktiko.jpg

Ίσως ο πιο μαγικός αεροδιάδρομος στον κόσμο. Εκτείνεται μέσα στον Ινδικό Ωκεανό, διαμορφώνοντας μία εικόνα απίστευτης ομορφιάς. Από πρακτικής πλευράς, βέβαια, δεν είναι «εύκολος» για τους πιλότους, αφού εξαιτίας της στάθμης των νερών, ο διάδρομος είναι πολύ μικρός.


Congonhas, Βραζιλία

tromaktiko.jpg

Αν και είναι το δεύτερο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βραζιλίας, είναι και ένα από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο. Απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, γεγονός που καθιστά την άφιξη και την αναχώρηση, μία πρόκληση για τους πιλότους.


Barra, Σκοτία

tromaktiko.jpg

Δεν υπάρχει άλλο αεροδρόμιο στο οποίο οι πτήσεις σχεδιάζονται σε συνάρτηση με την παλίρροια. Εκεί, όμως, ο «διάδρομος» είναι μία αμμουδιά και κατά συνέπεια όταν ανεβαίνει η στάθμη του νερού, δεν είναι δυνατή η προσγείωση.


Gibraltar

tromaktiko.jpg

Το μοναδικό που μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί… τροχονόμο. Ακριβώς απέναντι από τον αεροδιάδρομο είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος του Γιβραλτάρ. Αυτό σημαίνει ότι όταν δεν προσγειώνονται αεροσκάφη, ο διάδρομος είναι γεμάτος αυτοκίνητα, ενώ στην αντίθετη περίπτωση ένα φανάρι βάζει τους οδηγούς σε… αναμονή.


Don Muang, Ταϊλάνδη

tromaktiko.jpg

Με μία πρώτη ματιά φαίνεται φυσιολογικό. Αν κοιτάξει, όμως, κάποιος πιο προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι ανάμεσα στους δύο διαδρόμους υπάρχει ένα γήπεδο του γκολφ. Για λόγους ασφαλείας η χρήση του είναι περιορισμένη, παρόλα αυτά, κάποιοι παίζουν ακόμη εκεί.


Kansai, Ιαπωνία

tromaktiko.jpg

Βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί, στην Οσάκα. Ο κύριος κίνδυνος είναι η άνοδος της στάθμης του νερού, καθώς προβλέπεται πως σε 50 χρόνια το αεροδρόμιο θα είναι… υποθαλάσσιο.


Courchevel, Γαλλία

tromaktiko.jpg

Ίσως το μοναδικό αεροδρόμιο στον κόσμο στο οποίο η προσγείωση γίνεται σε ανηφόρα και η απογείωση σε κατηφόρα. Δεν επιτρέπεται σε όλους τους πιλότους να ταξιδεύουν με αυτό τον προορισμό, καθώς ο βαθμός δυσκολίας της πίστας απαιτεί ειδική άδεια.


Lukla, Νεπάλ

tromaktiko.jpg

Ο διάδρομος είναι για… προσευχές, αφού σταματά απότομα σε βουνό με τους επιβάτες πάντα να αναρωτιούνται, αν ο πιλότος θα καταφέρει να κάνει εγκαίρως τις μανούβρες του.


Princess Julianna, Άγιος Μαρτίνος

tromaktiko.jpg

Βρίσκεται στην Καραϊβική και οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να δουν τις εξωτικές παραλίες, πριν πατήσουν το πόδι τους στο έδαφος. Ακριβώς μπροστά από τον αεροδιάδρομο, είναι μία μικρή πολυσύχναστη παραλία, με ένα μικρό φράχτη για διαχωριστικό. Αποτέλεσμα είναι οι τουρίστες να τρομοκρατούνται από τα τεράστια αεροπλάνα, που περνούν ξυστά πάνω από το κεφάλι τους.

hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads