Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015
9:00 μ.μ.

Γλυκοπατάτες, μια ολόκληρη ιστορία μόνες τους... [photos]

tromaktiko1217.jpg
Κατά έναν περίεργο τρόπο δεν τρώμε γλυκοπατάτες στην Ελλάδα...
Προτιμούμε τις κανονικές, λευκόσαρκες. Είναι μια πηγή απόλαυσης και βιταμινών που χάνουμε. Αυτή η ηδονική, απολαυστική λιχουδιά, που μπροστά της η λευκή πατάτα είναι απλώς …οδοντόκρεμα, είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσετε.




Υπάρχουν γλυκοπατάτες σε κάθε σούπερ μάρκετ (εισαγωγής και ελληνικές) και σε βιολογικές λαϊκές, ελληνικές.

patates-general.jpg
Υπάρχουν σε πολλά χρώματα: Πορτοκαλί, σκούρο και ανοιχτό, λευκόχρωμες και κιτρινωπές. Οποιες και να πάρετε, είναι βόμβες γεύσης και βιταμινών. Καροτένιο, βιταμίνες C, D, B6, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο. Πιστέψτε με, φάτε συχνά γλυκοπατάτες, μπρόκολο και αβοκάντο και θα δείτε μεγάλη αλλαγή στο δέρμα, στην υγεία και στην φυσική σας κατάσταση.

swett.jpg
Συνταγές; Δεκάδες.
Γλυκοπατάτες βραστές στον ατμό, με μπρόκολο και άλλα λαχανικά. Προσθέτουμε, αφού βράσουν, λεμόνι, ελαιόλαδο, θυμάρι

vapeur.jpg

Γλυκοπατάτες τηγανητές σε λίγο λάδι -Προσοχή, θέλει λίγο χρόνο γιατί λυώνουν απότομα

patates2.jpg

Γλυκοπατάτες ψητές, σε ροδέλες με τη φλούδα, ραντισμένες με λίγο λάδι και χοντρό αλάτι. Ψήνονται και σε ένα κομμάτι λαδόκολα, στο γκριλ

patates-douces-sur-le-gril_.jpg

Γλυκοπατάτες και λευκές πατάτες με κοτόπουλο ή κρεατικά στο φούρνο ή και μόνες τους

patates4.jpeg

Γλυκοπατάτες σε γλυκά, παντός είδους. Το αγαπημένο των Αμερικανών

patates-gateau.jpg
Γλυκοπατάτες βραστές και λυωμένες σε σούπα. Πάρτε λίγο νερό από το βράσιμο και αφού τις λυώσετε στο μίξερ προσθέστε αναλόγως

patate-soupe-sos.jpg

hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads