Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015
9:00 π.μ.

Ο Αλέξης Kούγιας παίρνει την Παναχαϊκή και ΦΕΥΓΕΙ - "Επίσημες ανακοινώσεις από το Δήμαρχο

Πάτρα: Ο Αλέξης Kούγιας παίρνει την Παναχαϊκή και ΦΕΥΓΕΙ - "Επίσημες ανακοινώσεις από το Δήμαρχο" - Τί δηλώνει ο ίδιος στο thebest.gr - ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ στο τοπικό ποδόσφαιρο
 
 Μιλώντας στον ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι έκανε λάθος που επέλεξε να ασχοληθεί με την Παναχαϊκή ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την ομάδασχολιάζοντας:
«Η Παναχαϊκή από αύριο έχει βρει το δρόμο της. Επειδή κάποιοι γελοίοι μιλούσαν για αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος η ανακοίνωση δίνει μια απάντηση… Υπάρχουν πολλά γελοία πρόσωπα στο περιβάλλον της Παναχαϊκής…
Η πρωτοβουλία πια για την εξέλιξη αυτού του ποδοσφαιρικού φαινομένου θ’ ανήκει στο Δήμαρχο. Είναι ένας Δήμαρχος νέος, σύγχρονος, που βλέπει ένα κενό στην περιοχή του και θέλει να το καλύψει…
Θα γίνει συνέντευξη και στην Πάτρα. Να τελειώσουν τα Play Off και βλέπουμε, παλεύουμε ακόμα στα ίσα για την τρίτη θέση."
20:47 "Η Παναχαϊκή έχει ήδη φύγει από την Πάτρα. Τα υπόλοιπα θα σας τα πει αύριο ο Δήμαρχος {της πόλης όπου θα μεταφερθεί η ομάδα}", αυτά αρκέστηκε να δηλώσει πριν λίγο στο thebest.gr ο Αλέξης Κούγιας για την είδηση που έχει σοκάρει την αθλητική κοινότητα της Πάτρας.
20:36 Παίρνει την Παναχαϊκή και φεύγει από την Πάτρα ο Αλέξης Κούγιας. Μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ αναφέρει ότι αύριο Τετάρτη θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από το Δήμαρχο της πόλης όπου θα εγκατασταθεί. Η πόλη δεν κατονομάζεται αλλά όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την Κόρινθο.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ
Όπως είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή παρά το ότι η ιδιοκτησία της έχει δαπανήσει 400000,00 και πλέον ευρώ για την ανακατασκευή του γηπέδου της Αγυιάς και 300000,00€ για την χρήση αυτού του γηπέδου επί μία πενταετία αλλά και 120000,00€ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στον Δήμο Πατρέων για την χρήση μόνο για αγώνες του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Πατρέων, ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ κανένα από τα δύο αυτά στάδια με αποτέλεσμα μόνο για αυτό το λόγο να μην μπορεί να αδειοδοτηθεί.
Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή παρά το ότι έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και παρά το ότι δεν εκκρεμεί εις βάρος της ούτε μία προσφυγή ποδοσφαιριστών και έχει εξοφλήσει όλους τους ποδοσφαιριστές της που αγωνίζονται την τρέχουσα σεζόν στην ομάδα μας δεν αδειοδοτείται και αποκλειστικά υπαίτιοι είναι οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Αθανασόπουλος και Μελάς αλλά και ο Δήμαρχος Πελετίδης και δεν της παραδίδουν έγγραφο αποκλειστικής χρήσης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου με την πρωτοφανή δικαιολογία ότι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών ανήκει στον Πατρινό λαό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή είναι ανώνυμη εταιρεία επαγγελματικού ποδοσφαίρου γεγονός που αντίκειται στην φιλοσοφία της δημοτικής αρχής η οποία δεν δέχεται τον επαγγελματικό αθλητισμό και θέλει να μετατραπεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό.
Είναι επίσης γνωστό ότι παρά τις προσπάθειες της ιδιοκτησίας της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή για την κάθαρση του ποδοσφαίρου , την δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας με παρόν και μέλλον και την εξόφληση των χρεών 3,3 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε 6 χρόνια των προηγούμενων ιδιοκτητών Μακρή και Μουτζουρούλια, ούτε οι φίλαθλοι των Πατρών στηρίζουν αυτή την προσπάθεια αλλά κυριότερο δεν υπάρχει ούτε ένας χορηγός από τη περιοχή της Αχαΐας που να στηρίζει αυτή την προσπάθεια.
Ο μέσος όρος των εισιτηρίων τα τελευταία δύο χρόνια δεν ξεπερνά τα 300 εισιτήρια σε κάθε αγώνα με την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή να έχει σε κάθε αγώνα να καταβάλει έξοδα 7000,00€ για τον Δήμο Πατρέων , την διαιτησία και τα λοιπά έξοδα του αγώνα , ενώ οι εισπράξεις δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα φύλαξης του Παμπελοποννησιακού σταδίου.
Αποτέλεσμα των ανωτέρω συνθηκών είναι η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή να κάνει αποδεκτή την πρόταση ενός σύγχρονου και ενδιαφερόμενου για την πόλη του και τους φιλάθλους του ποδοσφαίρου της πόλης αυτής Δημάρχου και να εγκατασταθεί από σήμερα σε αυτή την πόλη όπου και θα δώσει το επόμενο αγώνα για τα PLAY-OFF με τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό συμβούλιο αγκάλιασαν την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή και της έδωσαν μόνιμο παραχωρητήριο αποκλειστικής χρήσης του υπερσύγχρονου Δημοτικού σταδίου της πόλης αλλά και δεσμεύθηκαν μέχρι την έναρξη των ποδοσφαιρικών υποχρεώσεων της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο να έχουν κατασκευάσει δύο γήπεδα με χλοοτάπητα για την αποκλειστική χρήση από αυτή είτε παίζει στην Super League είτε παίζει στη Football League.
Η επίσημη ανακοίνωση αυτής της σωτήριας εξέλιξης για την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή θα γίνει αύριο από τον ίδιο τον Δήμαρχο της πόλης με την παρουσία του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου αλλά και του υπευθύνου αθλητισμού μαζί με τον κ. Αλέξιο Κούγια στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης και στην αίθουσα συνεντεύξεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Αλέξης Κούγιας στο thebest.gr: "Η Πάτρα με την συμπεριφορά της δείχνει ότι δεν θέλει ομάδα στη Σούπερ Λίγκα"

18:14 Tην πρόθεσή του να συνενωθεί η Παναχαϊκή με την Κόρινθο εξέφρασε σε τοποθέτησή του ο μεγαλομέτοχος των Αχαιών, Αλέξης Κούγιας. «Εγώ στηρίζω πολλά χρόνια, όσες ομάδες ασχολήθηκα... Η Παναχαϊκή είναι εξυγιασμένη, φτιάχνω καταπληκτικό αθλητικό κέντρο, διεκδικούμε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα, είμαστε στα πλέι οφ. Έχουμε 24 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 7 διεθνείς στις μικρές εθνικές ομάδες, με πολύ μέλλον μπροστά τους. Όμως, δεν βοηθάει η Πάτρα... Δεν σας κρύβω ότι από το καλοκαίρι έχω σκέψεις.
Όχι να πουλήσω την Παναχαϊκή, δεν πουλιέται αυτή η ομάδα, δεν υπάρχει αγοραστής. Πιθανότατα να βρούμε ένα μέρος και να παίξουμε σαν Παναχαϊκή με άλλη ομάδα της Πελοποννήσου. Τυπική συγχώνευση δεν μπορεί να γίνει, γιατί η Παναχαϊκή και η Κόρινθος ανήκουν σε διαφορετικές περιφέρειες. Ουσιαστικά θέλω συνένωση με την Κόρινθο.
Το 'χω στο μυαλό μου, η ομάδα είναι έτοιμη, να προπονείται η ομάδα στις εγκαταστάσεις της και να παίζει στην Κόρινθο ως Παναχαϊκή - Κόρινθος, να ξεδιψάσει και ο κόσμος εδώ (σ.σ Κόρινθο)! Έχω σκοπό να το συζητήσω εδώ τις προσεχείς μέρες με τον Δήμαρχο, το γήπεδο εδώ είναι εξαιρετικό, μας καλύπτει.
Έτσι κι αλλιώς προσέλευση κόσμου δεν έχουμε στην Πάτρα, πρώτο ματς στα πλέι οφ με την ΑΕΛ και κόψαμε 500 εισιτήρια. Τα έξοδα να βάλεις, τη διαιτησία, δεν βγαίνεις... Σκεφτείτε να παίζαμε πλέι οφ τώρα στην Κόρινθο, το γήπεδο θα ήταν γεμάτο.
Την άλλη Κυριακή παίζουμε με τον Ηρακλή, δεν σας κρύβω την σκέψη μου να κάνω ένα τεστ και να ζητήσω για το επόμενο εντός έδρας, με τον Ολυμπιακό Βόλου, ως έδρα την Κόρινθο. Να κάνω ένα τεστ... Είναι βέβαιο πως θα μου το επιτρέψουν, ενώ το γήπεδο της Πάτρας είναι ακατάλληλο. Να έρθω εδώ, να συναντήσω τον κόσμο και να φτιάξουμε μια ομάδα της Πελοποννήσου.
Μέλλον για την Κόρινθο δεν υπάρχει, έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο, ενώ η Παναχαϊκή είναι έτοιμη. Σαν υγεία, της λείπει το περιβάλλον. Γειτονικοί νομοί είναι ουσιαστικά, στην Ιταλία πχ για να αντέχουν ομάδες οικονομικά ενώνονται και εκπροσωπούν περιφέρειες. Το πρόβλημα είναι αυτοί που θα λένε για την ιστορία της Παναχαϊκής; Ποια ιστορία; Αυτή χτίζεται καθημερινά... Θέλω να ξεκινήσει κάτι ωραίο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads