Σάββατο, 16 Μαΐου 2015
9:00 μ.μ.

Δεν σου πάει στο μυαλό τι είναι αυτό που απεικονίζεται...

tromaktiko3282.jpg
Είμαι σίγουρη ότι δε σου πάει στο μυαλό τι είναι αυτό ακριβώς που βλέπεις στην φωτογραφία...
Μην σε νοιάζει όμως είμαι εδώ να σου πω. ψάχνοντας την ιστορία αυτή της φωτογραφίας θέλω να σου πω ότι στην απεικόνιση αυτό που βλέπεις είναι ένας τάφος βικτωριανής εποχής παρακαλώ.

Και εύλογα θα ρωτήσεις για αυτά που τον περικλείουν, άκου λοιπόν:

Στην Βικτωριανή εποχή πίστευαν ότι όταν κάποιος πέθαινε και τον έθαβαν ότι μπορούσε να επιστρέψει πάλι όχι σαν άνθρωπος αλλά σαν ζόμπι, ναι καλά άκουσες σαν ζόμπι ! Έτσι και οι συγγενείς ήταν αυτοί που έβαζαν αυτά τα προστατευτικά θεωρώντας ότι έτσι θα αποτρέψουν την επιστροφή του συγγενούς τους ως ζόμπι.

Αναφορές από εκείνη την εποχή λένε ότι οι πλούσιοι ήταν αυτοί που το έκαναν καθώς κόστιζαν οι σιδεριές τότε και εκείνοι είχαν μόνο την οικονομική ευχέρεια να το κάνουν. Βέβαια τότε τους έθαβαν και με την μούρη προς τα κάτω γιατί θεωρούσαν ότι αν ξυπνούσαν και ήθελαν να επιστρέψουν στην γη θα έσκαβαν προς αντίθετη μεριά και θα πήγαιναν ακόμα πιο βαθιά. Έξυπνο ε;

Αυτά που λες φίλοι μου ήταν μερικά από αυτά που γινόντουσαν την Βικτωριανή εποχή όπου να σε πληροφορήσω ότι ήταν την περίοδο Ιούνιος 1837 μέχρι Ιανουάριος 1907 όπου και ήταν η βασιλεία της βασίλισσας Βικτώριας καθώς αυτή η περίοδο είχε προσφέρει ευημερία και εθνική αυτοπεποίθηση!

hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads