Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015
9:00 μ.μ.

Τι προκαλεί την πτώση στα βλέφαρα; Διαβάστε ποιοι είναι οι παράγοντες που την προκαλούν;

tromaktiko.jpg
Ερευνητές από την Ολλανδία και την Αγγλία αξιολόγησαν φωτογραφίες και στοιχεία για την υγεία πάνω από 5.500 κατοίκων της...
βόρειας Ευρώπης με μέση ηλικία 67 ετών και διαπίστωσαν ότι το φύλλο, ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), το χρώμα δέρματος και η ηλικία επηρεάζουν σημαντικά την πιθανότητα να εμφανίσει ένα άτομο "πεσμένα βλέφαρα".Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι αυτό συμβαίνει συχνότερα στους άνδρες, μεγαλύτερης ηλικίας, αυξημένου ΔΜΣ και ανοιχτόχρωμου δέρματος.

"Οι άνθρωποι με υψηλότερο ΔΜΣ έχουν υψηλότερο ποσοστό λίπους. Το λίπος εκτός από άλλα σημεία συσσωρεύεται και στο δέρμα ακριβώς πάνω από το άνω βλέφαρο, και αυτό το πρόσθετο βάρος κάνει τα βλέφαρα να πέφτουν", υποστηρίζει ο δρ L.C. Jacobs, επικεφαλής της έρευνας από το Ιατρικό Κέντρο Erasmus στην Ολλανδία.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ανοιχτό χρώμα δέρματος, παίζει ρόλο στην ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας UV που περνάει στην επιδερμίδα και την καταστρέφει, ειδικά στην περιοχή γύρω από τα μάτια που το δέρμα είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο.

Οι ερευνητές συμβουλεύουν να προσέχουμε το βάρος μας και να χρησιμοποιούμε πάντοτε αντηλιακό για να περιορίσουμε την πιθανότητα να έχουμε πεσμένα βλέφαρα όταν μεγαλώνουμε.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση JAMA Dermatology.

Πηγή

hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads