Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015
9:00 μ.μ.

"Υπάρχει μια πρώτη θετική προσέγγιση Αθήνας - θεσμών για το φορολογικό"

tromaktiko648.jpg
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κύκλους της γερμανικής κυβέρνησης, υπάρχει μια πρώτη θετική προσέγγιση Αθήνας-Θεσμών για το φορολογικό...

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα πρέπει να γίνουν βαθιές αλλαγές στον ΦΠΑ, με το 23% να πέφτει στο 18%, αλλά και αύξηση από το 6,5% στο 8- 9% για προϊόντα όπως τα τρόφιμα. Οι πληρωμές με πιστωτική κάρτα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 15%.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμη αμνηστία των Ελλήνων οι οποίοι έχουν «μαύρο» χρήμα στο εξωτερικό, με την προϋπόθεση ότι θα το δηλώσουν οικειοθελώς και θα καταβάλουν φόρο 15%.

Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται πάντως ότι υπάρχουν «μεγάλα προβλήματα» με την απαίτηση των πιστωτών για «μηδενικό έλλειμμα» στις συντάξεις. Αυτό σημαίνει, όπως εξηγείται, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα από όσα εισπράττουν, ενώ θα πρέπει να καταργηθούν οι κρατικές επιχορηγήσεις. «Η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ το απορρίπτει κατηγορηματικά», σημειώνει το dpa.

hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads