Σάββατο, 9 Μαΐου 2015
9:00 π.μ.

Πάτρα: «Βέρτιγκο» από την πώληση των Σούπερ Μάρκετ «Βερόπουλος» στην «Σκλαβενίτης»

194skla.jpg
Τα απόνερα του μεγάλου deal μεταξύ Σκλαβενίτη και Βερόπουλου ακουμπάνε για τα καλά την πάτρα και τους δεκάδες εργαζόμενους σε αυτά , καθώς η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος προκαλεί αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον.
Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας ο όμιλος Βερόπουλου διαθέτει 6 καταστήματα στα οποία απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους ενώ διαθέτει και 2 καταστήματα στο Αγρίνιο, 2 καταστήματα στην Αμαλιάδα, 4 καταστήματα στον Πύργο και από 1 κατάστημα σε Κεφαλονιά, Ιτέα και Ναύπακτο.
Το πέρασμα των s/m Βερόπουλος στον Όμιλο Σκλαβενίτη βάζει δύσκολα και στο συνδικαλιστικό κίνημα στην περιοχή το οποίο καλείται να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τις εργασίες θέσεις που υπάρχουν όχι μόνος την Πάτρα αλλά στο σύνολο των καταστημάτων στη Δυτική Ελλάδα.
Το deal
Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ανακοινώθηκε τελικά σήμερα η υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα σε δύο ελληνικές ιστορικές αλυσίδες του κλάδου των σούπερ μάρκετ, τη «Βερόπουλος» και τη «Σκλαβενίτης».
Η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά των δραστηριοτήτων της «Βερόπουλος» στην Ελλάδα από την «Σκλαβενίτης» και όταν ολοκληρωθεί θα σημαίνει τη γέννηση ενός νέου «εθνικού πρωταθλητή» στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων. Κι αυτό διότι η «Σκλαβενίτης» μετά και από αυτή την εξαγορά θα έχει πλέον τζίρο που δυνητικά θα ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, αποκτώντας παράλληλα ισχυρή παρουσία σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Η «Βερόπουλος» θα διατηρήσει στην κατοχή της τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν 11 καταστήματα στην ΠΓΔΜ και έξι καταστήματα στο Βελιγράδι.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η ολοκλήρωση της υπογραφείσης συμφωνίας και η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων εκτιμάται ότι θα καταστεί δυνατή εντός του έτους.Μετά την παραπάνω συμφωνία των δύο εταιρειών δημιουργείται ένας μεγάλος Ελληνικός Όμιλος στην αγορά λιανικής και cash & carry που θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads