Σάββατο, 23 Μαΐου 2015
9:00 π.μ.

Πάτρα: Κύκλωμα εξαπατά μέσω της ΔΕΗ ηλικιωμένους

231timol.jpg
Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή έχουν μετατραπεί σε κέντρο της δράσης κυκλώματος,  το οποίο άγνωστο με ποιο τρόπο, κατόρθωσε να αποσπάσει από τη ΔΕΗ στοιχεία που αφορούν σε συνδρομητές, που έχουν υποβάλει αίτηση για την ένταξή τους στο κοινωνικό τιμολόγιο.
Το κύκλωμα του οποίου τα μέλη έχουν ή είχαν πρόσβαση μέσα στις υπηρεσίες της ΔΕΗ έχει ως δόλωμα γυναίκα η οποία καλεί τηλεφωνικά τα υποψήφια θύματα και τα ενημερώνει πως επειδή τους έχει σταλεί έγγραφο , με το οποίο τους ζητείται να καταθέσουν σχεδιάγραμμα  της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού και δεν έχουν απαντήσει, η προθεσμία λήγει και εάν επιθυμούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο, τότε θα πρέπει μέσα σε λίγες ώρες να το προσκομίσουν.
Σε περίπτωση που τα υποψήφια θύματα δηλώσουν αδυναμία να προσκομίσουν  μέσα στην προθεσμία  που τους ζητείται το σχετικό έγγραφο,  τότε η εμφανιζόμενη ως υπάλληλος προσφέρεται να τους βοηθήσει, δηλώνοντας πως θα στείλει ένα συνάδελφό της να πάρει τα σχετικά χαρτιά και έναντι 100 ευρύ να τους εξασφαλίσει υπογεγραμμένο το σχετικό σχέδιο .
Τελευταίο θύμα του κυκλώματος είναι ζευγάρι ηλικιωμένων, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κινητικότητας. Οι ηλικιωμένοι δέχθηκαν τηλεφώνημα την περασμένη Παρασκευή με την δήθεν υπάλληλο της ΔΕΗ να τους ενημερώνει πως μέχρι το μεσημέρι έπρεπε να έχουν προσκομίσει το σχέδιο με την ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού, αλλιώς θα έχαναν την προθεσμία για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο. Όταν δήλωσαν πως δεν προλαβαίνουν λόγω και των κινητικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν να προσκομίσουν το χαρτί ,τότε άρχισε και η διαδικασία εξαπάτησης  . Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε ένας νεαρός οποίος πήρε τα στοιχεία  και δήθεν σχεδιάγραμμα του σπιτιού ενώ έλαβε προκαταβολικά και ως αποζημίωση  100 ευρώ.
Λίγο αργότερα επέστρεψε παραδίδοντας ένα σχέδιο με μια υπογραφή και σφραγίδα το οποίο όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια δεν είχε καμία αξία αλλά και σχέση με το σχέδιο ηλεκτρολογικής εγκατάστασης που απαιτείτο.
Θύματα του κυκλώματος έχουν πέσει  ιδίως ηλικιωμένοι ενώ  εκτός όλων των άλλων το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι είχαν ή εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές ή τα αρχεία της ΔΕΗ και γνωρίζουν ονόματα και διευθύνσεις συνδρομητών, που υπέβαλαν αίτημα για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads