Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015
9:00 π.μ.

Πάτρα: Γιατί δεν συναντήθηκαν Πανούσης – Πελετίδης

Πάτρα: Γιατί δεν συναντήθηκαν Πανούσης – Πελετίδης Ο υπουργός θα τον καλέσει στην Αθήνα

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη σημερινή επίσκεψή του στην Πάτρα δεν συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πατρέων καθώς απουσίαζε στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους. Επειδή όμως ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κρίνει ότι η συνάντησή τους είναι σημαντική, θα του απευθύνει σχετική πρόσκληση στο Υπουργείο το αμέσως προσεχές διάστημα.
Ο Γιάννης Πανούσης κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα παρακολούθησε την έναρξη της ημερίδας για το Ασφαλές Διαδίκτυο που διοργάνωνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στα Καλάβρυτα.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Επισκέψεις σε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αχαΐα πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.
Εξερχόμενος από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ο κ. Πανούσης δήλωσε ότι «όραμά μας για την Αστυνομία είναι να είναι κοινωνική, προληπτική, αποτρεπτική και στο τέλος καταναγκαστική».
Πρόσθεσε ότι «επιδιώκουμε τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τον πολίτη και εμείς δίνουμε πρώτοι το χέρι» ενώ υπενθύμισε την εφαρμογή νέων θεσμών, όπως η ώρα του πολίτη, ο αστυνομικός της γειτονιάς και τα τοπικά συμβούλια πρόληψης».
Απαντώντας σε ερώτηση για την συμπλοκή στις φυλακές του Κορυδαλλού, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «ως ακαδημαϊκός δάσκαλος είχα πει πριν από 10 χρόνια πως οι φύλακες - είτε είναι δύο ή πέντε - κυβερνάνε τους διαδρόμους και οι σκληροί τους θαλάμους. Το θέμα είναι ποιος κυβερνάει εκεί μέσα».
Ο κ. Πανούσης συμπλήρωσε ότι: «Εάν είναι περισσότεροι οι φύλακες θα έχουν και καλύτερες δυνατότητες να ελέγξουν, αλλά για την ώρα τα κυκλώματα ελέγχουν τις φυλακές και εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα, ιδίως του Κορυδαλλού, και όχι το προσωπικό».
Επίσης διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι πρόσφυγες που αναμένεται να έλθουν στην Ελλάδα ίσως ξεπεράσουν και τις 100.000, προσθέτοντας ότι οι αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν να κάνουν μόνο με τη φρούρηση.
Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση για τα περί παραίτησής του, που είχαν δει παλαιότερα το φως της δημοσιότητας, ο κ. Πανούσης ανέφερε: «Ποτέ δεν είπα για παραίτηση. Είχα πει πως ψυχικά, όταν πιέζεσαι προφανώς έχεις στο μυαλό σου, ακαδημαϊκός δάσκαλος είσαι, δεν γυρνάς καλύτερα στο πανεπιστήμιο; Ήρθε ο πρωθυπουργός στο υπουργείο και στήριξε την Αστυνομία, όχι μόνο εμένα».
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Τα κυκλώματα ελέγχουν τις φυλακές. Αυτό παραδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, μετά τη σύσκεψη που είχε στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Ερμού, με τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.
Αυτή την ώρα ο κ. Πανούσης παραβρίσκεται σε ημερίδα στο Ρίο, με θέμα «Ασφαλές διαδίκτυο - Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads