Σάββατο, 16 Μαΐου 2015
9:00 π.μ.

Πάτρα: Δρομολόγια του τρόμου - Δεκάξι ώρες στο τιμόνι με μαϊμού ταχογράφους

416adrani.JPG
Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Ο εργασιακός μεσαίωνας στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή αποτυπώνεται πλήρως στο καθεστώς εργασίας που επικρατεί για τους οδηγούς των φορτηγών που μεταφέρουν αδρανή υλικά τα οποία προορίζονται για την εκτέλεση εργολαβιών στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο της Πατρών - Κορίνθου.
Οι οδηγοί με την απειλή της απόλυσης αναγκάζονται να εργάζονται σε καθημερινή βάση από τις 4.30 το πρωί (εκκίνηση από Άραξο)  έως τις 5.30’ το απόγευμα (Αίγιο) και στη συνέχεια να επιστρέφουν στη βάσης τους (Πάτρα) στις 6.30 το απόγευμα.
Συνολικά ακατάπαυστα οι οδηγοί των φορτηγών που μεταφέρουν αδρανή υποχρεώνονται να είναι στο τιμόνι δεκάξι ώρες  διανύοντας 640 χιλιόμετρα ενώ εκβιαστικά υποχρεώνονται να αλλάζουν ταχογράφους και να πετάνε στη μέση της διαδρομής τους προηγούμενους.
Ένοχη σιωπή
Ερωτηματικά προκαλεί ωστόσο η στάση συγκεκριμένων ελεγκτικών μηχανισμών στους οποίους έχει επίσημα καταγγελθεί το καθεστώς  στο οποίο αναγκάζονται να εργάζονται οι οδηγοί.
Παρόλα αυτά – ενώ υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες κανένας από τους εμπλεκόμενους φορείς – συμπεριλαμβανομένης και της επιθεώρησης εργασίας δεν αντιδρά – ενώ σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με την υπηρεσία οι αρμόδιοι επικαλούνται έλλειψη προσωπικού για την πραγματοποίηση των απαιτούμενων ελέγχων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads