Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015
9:00 π.μ.

Κούκλες με ειδικές ανάγκες για πρώτη φορά στο εμπόριο

tromaktiko1.jpg
Ένας Βρετανός κατασκευαστής παιχνιδιών δημιουργεί για πρώτη φορά κούκλες με μπαστούνι, ακουστικά βαρηκοΐας, γενετήσια σημάδια. Σκοπός,...
η απομυθοποίηση της τέλειας Barbie με ένα παιχνίδι που βρίσκεται πιο κοντά στην ανθρώπινη πραγματικότητα.

Η ιδέα να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο 3D- printed κούκλες με ειδικές ανάγκες, είναι ενός Βρετανού κατασκευαστή παιχνιδιών. Σκοπός, τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα πραγματικά προβλήματα μέσα από το παιχνίδι και τη γνωριμία με την ποικιλομορφία της ζωής.

Οι κούκλες είναι εμπνευσμένες από την online καμπάνια “Toy Like Me” στο Facebook, η οποία εναντιώνεται στις περιορισμένες επιλογές που έχουν  τα παιδιά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με κούκλες.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, θα έπρεπε να υπάρχουν εδώ και καιρό κούκλες για παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και για όλα τα παιδιά προκειμένου να συναντήσουν μέσα από το παιχνίδι αυτό που θα συναντήσουν εκεί έξω, μεγαλώνοντας. “Εάν θέλεις να έχεις μια κούκλα που να σου μοιάζει, είναι σημαντικό, αυτό να αποτελεί επιλογή”.

tromaktiko1.jpg


Με διαφορετικά λοιπόν χαρακτηριστικά και κάποιες ξεχωριστές ανάγκες και ιδιαιτερότητες, τα παιδιά καλούνται να αποχαιρετήσουν το στημένο πρότυπο της αψεγάδιαστης Barbie, καλωσορίζοντας έναν πιο ρεαλιστικό κόσμο στον σάκο με τα παιχνίδια τους.
Πηγή

hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads