Τρίτη, 12 Μαΐου 2015
9:00 π.μ.

«Φούσκωσε» ο χείμαρρος στη Σαμαριά και εγκλώβισε τους τουρίστες – Σε εξέλιξη ο απεγκλωβισμός τους

tromaktiko496.jpg
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τις 3.30 το μεσημέρι η απομάκρυνση των τουριστών από το φαράγγι της Σαμαριάς που είχαν εγκλωβιστεί εξαιτίας του χείμαρρου που «φούσκωσε» από τις έντονες βροχοπτώσεις που κυριάρχησαν στην περιοχή...


Νωρίς το μεσημέρι 60 περίπου τουρίστες βρίσκονταν μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς όταν οι βροχές «ανέβασαν» την στάθμη του χειμάρρου σε επικίνδυνο σημείο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική που έσπευσε με τέσσερα οχήματα και 10 πυροσβέστες καθώς και με 5μελές κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που ξεκίνησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους (δείτε εδώ).

Αυτή την ώρα οι 45 τουρίστες βρίσκονται ήδη έξω από το φαράγγι ενώ παραμένουν μέσα – και συγκεκριμένα στο σημείο «Πόρτες» – 12 ακόμα άτομα.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι στην μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετέχουν οι υπάλληλοι του φαραγγιού και μέλη του δασαρχείου της περιοχής.

Σημειώνεται ότι σε κάθε μεγάλη νεροποντή τους χειμερινούς μήνες, ο χείμαρρος που διέρχεται το φαράγγι “φουσκώνει”, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός γιατί επιχειρήθηκε σήμερα περιήγηση από τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές.

Πηγή

hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads