Τρίτη, 12 Μαΐου 2015
9:00 π.μ.

Πάτρα: Αντίθετη η δημοτική αρχή στην απελευθέρωση της κάνναβης

Πάτρα: Αντίθετη η δημοτική αρχή στην απελευθέρωση της κάνναβηςΜε αφορμή την 1η Γιορτή Κάνναβης που έγινε στις 9 Μαΐου στην Αθήνα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έφερε προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο την κατάθεση ψηφίσματος που υπογράφουν όλοι οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι. Το θέμα παρουσίασε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Μετά από διεξοδική συζήτηση το Σώμα προχώρησε σε ψηφοφορία. Υπέρ του ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τάχθηκε η πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων. Η παράταξη της ΡΑΠ ψήφισε λευκό.
Το ψήφισμα, που έγινε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ως εξής: 
«Το Σάββατο 9 Μάη 2015 φορείς, μεταξύ των οποίων είναι και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ο Τομέας Δικαιωμάτων του κυβερνώντος κόμματος, διοργάνωσαν την 1η Γιορτή Κάνναβης.
Η συγκεκριμένη ψυχότροπη ουσία δεν είναι απαλλαγμένη από κινδύνους. Προκαλεί εξάρτηση και μια σειρά ακόμη σοβαρά προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, όπως σωστά επισημαίνουν στις ανακοινώσεις του το ΚΕΘΕΑ και η Κοινότητα 18 ΑΝΩ.
Αποτελεί πρόκληση και χυδαιότητα η διοργάνωση της γιορτής της μαστούρας, την ημέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των Λαών, που γιορτάζεται στις 9 Μάη. Επιδιώκουν να ταυτίσουν την κορυφαία στιγμή της πάλης των Λαών, με τις σάπιες ιδέες της ελεύθερης χρήσης του χασίς. Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Ναζιστικής Κατοχής στη χώρα μας, οι βασανιστές των λαϊκών αγωνιστών έκαναν χρήση για να τους βασανίζουν, χωρίς οίκτο και συνείδηση.
Δεν είναι ελευθερία να ψάχνει η νεολαία τη φυγή σε εξαρτησιογόνες ουσίες. Τα ναρκωτικά καταστέλλουν το μυαλό και τη σκέψη, εξυπηρετώντας έτσι την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα τους στη μόρφωση, στη δουλειά, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Ο λαός πρέπει να παλέψει για ζωή ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο παίρνει καθαρή στάση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Η απελευθέρωση της χρήσης τους είναι πολιτική επιλογή όσων θέλουν τη νεολαία ναρκωμένη, χαμένη σε ψεύτικους παραδείσους, περιθωροποιημένη και όχι πρωταγωνιστή στον Αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια, σύγχρονα δικαιώματα και πραγματική ελευθερία.
Γιατί όπως λέει ο μεγάλος λαϊκός ποιητής Κώστας Βάρναλης:
«Σε θέλουν σκλάβα να χτυπάς
το κούτελο στο χώμα!
Χασίσι αν θες, μετά χαράς,
αλλ’ όχι ελευθερία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads