Τρίτη, 12 Μαΐου 2015
9:00 μ.μ.

«Έφαγε» και τη θεία του ο Κιμ Γιονγκ Ουν

tromaktiko490.jpg
Μπορεί τα έργα και οι ημέρες του ηγέτη της Βόρειας Κορέας να αντιμετωπίζονται με ιλαρότητα από τη Δύση, ωστόσο νέες αποκαλύψεις...

εντείνουν την άποψη των πιο υποψιασμένων ότι πίσω από την φαινομενικά αστεία persona κρύβεται ένας επικίνδυνος ηγέτης που δεν διστάζει να εκτελέσει όποιον του φέρει αντίρρηση.

H νέα αποκάλυψη έρχεται από το αμερικανικό CNN το οποίο, επικαλούμενο τον «πλέον ανώτερο βοριοκορεάτη αξιωματούχο που αποστάτησε ποτέ από τη χώρα», υποστηρίζει ότι πίσω από τον θάνατο - μυστήριο της θείας του ηγέτη κρύβεται ο ίδιος ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «κ. Παρκ», υπό τον φόβο αντιποίνων προς την οικογένειά του και τους φίλους του που παραμένουν στην Πιονγιάνγκ, ο αποστάτης αξιωματούχος υποστηρίζει ότι ήταν ο εξ αίματος ανηψιός της, εκείνος που έδωσε την εντολή να δηλητηριαστεί η θεία του Κιμ Κιουνγκ Χι λέγοντας «την άσχημη αλήθεια για το καθεστώς το οποίο επί δεκαετία υπηρέτησε πιστά».
«Ήταν πέρυσι στις 5 ή 6 Μαιου όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε να σκοτώσουν τη θεία του, Κιμ Κιουνγκ Χι. Ο μόνοι που το γνώριζαν ήταν η ομάδα των σωματοφυλάκων του, η Unit 974, και στη συνέχεια το έμαθα κι εγώ».

Σύμφωνα με τον «κ. Παρκ», ο ηγέτης της Β. Κορέας διέταξε την «απομάκρυνση» της θείας του εξαιτίας της έντονης αντίδρασής της μετά τη δολοφονία του συζύγου της Τζανγκ Σονγκ Θαέκ, με την κατηγορία της εθνικής προδοσίας τον Δεκέμβριο του 2013, επίσης από τον Κιμ Γιονγκ Ουν.
Μάλιστα ο τρόπος που φέρεται να επέλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν για να σκοτώσει τον θείο του είχε σχολιαστεί ιδιαίτερα προκαλώντας φρίκη καθώς, όπως είχε αποκαλύψει τότε η εφημερίδα Daily Mail, τον είχε ρήξει γυμνό σε 120 πεινασμένα σκυλιά.

Η τύχη της Κιμ Κιουνγκ Χι ήταν αντικείμενο έντονων συζητήσεων και φημολογιών μετά την «εξαφάνισή» της από την δημόσια ζωή της χώρας τον Σεπτέμβριο του 2014, λίγους μήνες μετά την δολοφονία του άνδρα της.

Κάποιοι ήθελαν να πεθαίνει από εγκεφαλικό, κάποιοι από ανακοπή καρδιάς κάποιοι να είχε αυτοκτονήσει από τη θλίψη της για το χαμό του συντρόφου της. Μια άλλη θεωρία, τέλος υποστήριζε ότι η θεία του δικτάτορα είχε μείνει «φυτό» μετά από εγχείριση στην οποία είχε επιβληθεί για την αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο.

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία, το 2011, ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγορείται για τον θάνατο, συνήθως με εκτέλεση, πολλών αντιφροντούντων, ενώ σύμφωνα με την μυστική υπηρεσία της Ν. Κορέας, μόνο μέσα στο 2015 έχει διατάξει την εκτέλεση τουλάχιστον 15 αξιωματούχους.


hyMBI?d=yIl2AUoC8zA hyMBI?d=qj6IDK7rITs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads