Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015
9:00 π.μ.

Ζευγάρι εκβιαστών έπεσε στα χέρια των Αστυνομικών - Απαιτούσαν από 62χρονο χρήματα με απειλές κατά της ζωής του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 48χρονη και ένας 57χρονος, και οι δύο Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και απάτη κατά συναυτουργία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες απαιτούσαν το τελευταίο διάστημα, εκβιαστικά από 62χρονο, το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, με απειλές κατά τις ζωής του. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προσημείωσαν το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και το παρέδωσαν στον 62χρονο προκειμένου να το παραδώσει στους δύο δράστες, σε προκαθορισμένη συνάντηση που κανόνισε μαζί τους, χθες το βράδυ στην Πάτρα.
Στο προκαθορισμένο ραντεβού προσήλθαν οι δύο δράστες, ενώ μόλις η 48χρονη παρέλαβε το χρηματικό ποσό από τον 62χρονο, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, μαζί με τον 57χρονο συνεργό της.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δύο δράστες στις (23-4-2015), στην Πάτρα, κατάφεραν να αποσπάσουν από 40χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (6.150) ευρώ με το πρόσχημα επενδυτικού κέρδους, καταθέτοντάς τα σε λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού.
Επίσης, με το ίδιο πρόσχημα η 48χρονη, κατάφερε να αποσπάσει τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, στην Πάτρα, από 72χρονο ημεδαπό  το χρηματικό ποσό των (50.000) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν αύριο (22-5-2015) στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ads

ads